Om Uppsala Byggteam AB

Uppsala Byggteam AB historia tar sin början år 1990 när Fredrik Johansson och Stefan Jonsson grundar företaget. Inledningsvis bär vi namnet Uppsala Hantverksservice, namnet medför dock att vi får gott om förfrågningar om uppdrag som inte ingår i vårt tjänsteutbud. För att förtydliga vår verksamhet och undvika förfrågningar om att t.ex. renovera näverkorgar beslutade vi 2003 att byta både namn och bolagsform.

Under 90-talet första hälft arbetade vi uteslutande med Stockholm som huvudområde. Framförallt på Lidingö och Ekerö där vi utförde byggnationer av lösvirkeshus samt renoveringar. Uppsala Byggteam hjälpte även SISAB med mindre renoveringarbeten på skolor i Stockholm.

Med tiden behöll vi fokuset på lösvirkesproduktion och renoveringar men hittade samtidigt delvis tillbaka till Uppsalatrakten. Över 300 uppförda enheter som prefabricerats av VårdgårdaHus – det är vårt facit sedan 1998. Vårdgårdahus utgör huvudverksamheten men vi har även uppfört hus från Borohus, Myresjö, Lövsta Trähus m.fl.

Sammanfattningsvis är produktion av småhus i prefab och lösvirke vår specialitet. Vi gör grunder, utför stommonteringar, olika inredningsarbeten, klinker- och kakelläggningar samt om- och tillbyggnationer. Varierande projekt som i många fall utförs som generalentreprenader, vilket innebär att vi har samtliga yrkesgrupper som underentreprenörer.

Vilket är ditt drömboende? Kontakta oss så diskuterar vi det!

  • Fredrik Johansson

  • Stefan Johnsson